GAMS België viert 20 jaar !


event bannerfacbookGAMS België nodigt u met plezier uit om samen de 20e verjaardag van de vzw te vieren. Het evenement zal doorgaan op zaterdag 28 mei 2016 van 10h tot 01h in La Tentation (Brussel).

Wij willen graag van de gelegenheid gebruik maken om de partners, die ons door de jaren heen steunden, in de schijnwerpers te zetten. Bovendien zullen wij alle belangrijke momenten in de strijd tegen VGV in België belichten.

Wij hopen er samen met u een onvergetelijke dag van te maken! Daarom werken wij alvast aan de voorbereidingen voor de stands, fototentoonstellingen, videofragmenten, debatten en toneelstukken.
Op 28 mei verwelkomen we u vanaf 10h met een lekker ontbijt, samen met het team en onze vrienden. In de loop van de ochtend kunt u alles te weten komen over de afgelopen activiteiten en de toekomstplannen van GAMS en haar partners. Ontdek ook verschillende fototentoonstellingen en koop een souvenir in ons winkeltje!
Over de middag kunt u proeven van verschillende heerlijke gerechten uit de wereldkeuken. Voor elk wat wils!
Ook in de namiddag zijn heel wat activiteiten voorzien!

  • We starten met een panelgesprek rond de rol van de diaspora in de strijd tegen vrouwelijke genitale verminking. Dit gesprek wordt gemodereerd door Annabelle Van Nieuwenhuyse (de deelnemers/-neemster aan zullen in de komende weken bekendgemaakt worden).
  • Daarna volgt het toneelstuk Silence de plomb, Paroles de soi(e), geregisseerd door het theatergezelschap Ebullition en het FEDASIL-opvangcentrum voor asielzoekers/-sters van Florennes. Met dit stuk willen de acteurs/actrices zich uitspreken tegen verschillende vormen van geweld tegen vrouwen, zoals genitale verminking en gedwongen huwelijk.

Schrijf u vanaf nu in voor de gratis activiteiten overdag en/of het optreden van Dobet Gnahoré!

OPTREDEN Dobet Gnahoré, in samenwerking met GAMS België
En dit is nog niet alles! Vanaf 20h30 zal de internationaal erkende artieste Dobet Gnahoré een prachtig optreden verzorgen.

015-DSC03601_Nicolas-BARETDe ingang voor het optreden in betalend: 15 a.d.d. / 10 v.v.k. (tickets zijn beschikbaar vanaf eind maart op de website van la Tentation: www.centrogalego.be).
Wanneer? Zaterdag 28 mei 2016 om 20h3. Waar? La Tentation, Brussel.

De muziek van Dobet Gnahoré is een mooie mix van traditionele en moderne Pan-Afrikaanse ritmes. Dobet heeft vele jaren ervaring in theater en choreografie en met haar warme stem en charisma weet ze elk publiek voor zich te winnen. Ze zingt in verschillende talen: Bété, Fon, Baoulé, Lingala, Malinké, Mina, Bambara, Swahili, Xhosa en Wolof. In haar muziek vertelt ze over de kwellingen en de pijn, de rijkdommen en de hoop van Afrika. Het resultaat is een mooie mix van talen en ritmes uit haar geliefde continent, vol energie, humor, zachtheid, woede of ironie… Ze zingt vanuit het diepste van haar ziel, haar aanwezigheid op het podium is betoverend. Dobet neemt ons opnieuw mee op een veelbelovende reis!