Handleiding: Vrouwen, besneden en op de vlucht

“Vrouwen, besneden en op de vlucht. Ideeën voor een therapeutische begeleiding” is de recentste publicatie van GAMS België. De handleiding is het resultaat van een samenwerking tussen verschillende professionals en bespreekt verschillende therapeutische methodieken die momenteel in België toegepast worden bij de begeleiding van vrouwen die geconfronteerd werden met genitale verminking of een gedwongen huwelijk.

“In onze maatschappij is vrouwelijke genitale verminking (VGV) een onderwerp waar we tegenwoordig wel eens over horen spreken. Op de radio wordt gedebatteerd over de oorsprong en de socioculturele context van de praktijk. Op televisie getuigen vrouwen die genitale verminking ondergingen over de schadelijke gevolgen voor hun gezondheid. In de krant verschijnen interviews met moeders die vertellen hoe ze hun thuisland zijn ontvlucht om de lichamelijke integriteit van hun dochter te beschermen… Maar wat met de psychologische aspecten? Welke gevolgen brengt een genitale verminking met zich mee en welke therapeutische begeleiding kunnen we deze vrouwen aanbieden?”

De handleiding is gratis. U kunt een papieren versie bestellen door contact op te nemen met GAMS België of u kunt een PDF-versie downloaden. Voor meer informatie, contacteer Jessica Tatout (0495 93 93 18 – jessica@gams.be).
Videos van de conferentie ter gelegenheid van de publicatie van de handleiding (18 juni 2015). (Enkel beschikbaar in het Frans.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *